dipisuhi wong bisu

tribute-to-palestine11

Saya gak ngerti sejak kapan istilah iki muncul, tapi yg saya tahu istilah ini menggambarkan sesuatu yg kelihatannya serius tapi sebenarnya lucu. Gampange ngene cak, neng. Ono’ preman petenthang-petentheng nang ngarepe pasar Blauran, wong2 kabeh podho gak wani nglaruhi; wedhi ditabok. Lha maringono ndada’ teko lor ono wong mlaku maringono misuh nduk ngarepe preman iku mau. Cek kendhele rek, tapi ealah njeketek tiba’e sing misuhi bisu. Kupinge premane gak panas blas, tapi sing panas wethenge gara2 kake’an ngguyu.

Lha peristiwa ngene iki sik terjadi, lha iku preman cilik Israel mateni wong sak ena’e udel bodhonge, petenthang-petentheng gak wedhi blas gara2 dibela mbok2ane preman;Amerika. Lha ngono iku loh wong2 gak ono’ sing wani nglaruhi,wedhi karoAmerika. Paling pol misuhi thok, sayangnya misuhe podho karo misuhe wong bisu; gak medheni blaass. Israel yo ngguyuae ambe’ ngomong,”aku gak wedhi blas karo awakmu cak!”.

Lek jareku; kata saya, Israel iku pantese gak cukup dipisuhi thok;dikutuk2 doang. Yo’ opo le’ diuyui;dikencingi rame2. Insya Allah tidak hanya wilayah yg mereka kuasai di tahun 1967 yg kembali, tapi seluruh wilayah akan kembali alias Israel bubar bin buyar alias kukut ato tutup. Yo’ opo gak buyar, lha wong pendudu’e minggat kabeh, gak krasan soale kampunge pesing diuyui wong Islam sak ndunyo.

Lha pesenku kanggo awakmu rek lan kanggo pemimpin Islam kabeh, “pun menengo ae wak gus, Israel pun dipisuhi thok gak kiro ngreken. Paling apik ngeten yo’ nopo wong Islam kabeh niki disatu’no, matun ngoten rame2 nawur Israel. Tapi kulo yakin lek wong Islam bersatu ojo cacak Israel, mbokne ae paling kalah;iku Amerika. Tapi syarate nggih niku wau, kudu bersatu lan jejek negakno hukume Gusti Allah. Lha bersatu niku kudu wonten wadahe;wadahe napa? Lah wadahe mung setunggal;Khilafah. Lha cara menegakkannya yo’ opo? Wonten kaleh;Dakwah lan Jihad. Lek pun ngoten Amerika, Israel lan wong kafir kabeh pun mboten wani macem2 kale tiyang Islam. Setuju mboten Derek. Pun nggah-nggeh tok tapi mboten kepanggeh loh. Lah sak niki monggo berkate ditedho!”.

One thought on “dipisuhi wong bisu

  1. setuju…mas..jok misuh tok ae president2 iku, pesawat jet Sukoi tipe SU 30 MKK sing entas tuku 27 desember 08 nang rusia iku pooh digawe ngewangi ngebom israel. cek gak digawe pajangan tok…
    cocok iwak ndok gak onok ri ne cak

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s